Două licee tehnologice oferă 86 de locuri în clase de învăţământ profesional dual susţinute de Dacia

Două licee tehnologice din judeţul Argeş oferă, în acest an, 86 de locuri în clase de învăţământ profesional dual, susţinute de Dacia.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de producătorul auto, cele două instituţii de învăţământ partenere sunt Liceul Tehnologic Construcţii Maşini din Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra din Piteşti.

„Absolvenţii claselor a VIII-a din judeţul Argeş, care sunt pasionaţi de auto, pot opta pentru forma de învăţământ profesional dual. (…) Astfel, pentru anul şcolar 2020 – 2021, sunt disponibile 86 de locuri pentru înscriere în clasele susţinute de Dacia. Elevii care au vocaţie în domeniul auto şi sunt interesaţi de o meserie tehnică se pot înscrie în perioada 29 iunie – 3 iulie la unul dintre cele două licee”, se arată în comunicatul transmis de Grupul Renault România.

În cadrul liceului din Mioveni, elevii pot obţine calificarea de sudori (10 locuri), mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice (10 locuri) şi electromecanic maşini şi instalaţii (10 locuri).

La liceul din Piteşti, elevii pot opta pentru calificările de electronist aparate şi echipamente (6 locuri), operator comandă numerică (20 de locuri), frezor (10 locuri), rectificator (10 locuri) şi strungar (10 locuri).

„Timp de trei ani, elevii vor dobândi cunoştinţe tehnice şi vor lua contact cu mediul industrial, alături de specialişti din uzinele Dacia de la Mioveni. În plus, beneficiază de: bursă lunară în valoare de 400 de lei, cinci burse suplimentare, de 200 de lei, pentru cei care obţin rezultate bune la învăţătură, transport la şi de la locul de muncă, asigurarea unei mese pe zi la locul de practică, material didactic necesar, echipament de protecţie şi de lucru, examinări de medicină a muncii, asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente”, se precizează în comunicat.

La absolvirea studiilor, elevii vor obţine un certificat de calificare de nivel 3 şi posibilitatea de a fi angajaţi în cadrul companiei.

În prezent, peste 200 de elevi ai celor două licee partenere îşi dezvoltă competenţele, pun în practică teoria învăţată la şcoală şi deprind lucrul în echipă sub îndrumarea specialiştilor din cadrul Uzinei Mecanice şi Şasiuri, Uzinei Vehicule şi Direcţiei Matriţe.

Dacia este prima companie din judeţul Argeş care a încheiat parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual, încă din anul 2014.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *