Fără teze în acest an!?

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat schimbări importante în programa şcolară. Tezele ar putea fi eliminate, iar olimpiadele şcolare s-ar putea desfăşura online, anunţă ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Acestea sunt doar câteva dintre schimbările majore din în ce priveşte programa anului şcolar 2020-2021. Aceasta a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că în perioada următoare se vor lua mai multe măsuri în funcţie de situaţia epidemiologică.

Din cauza faptului că din ce în ce mai multe şcoli intră, pe rând, scenariul roşu, este foarte posibil ca tezele să fie eliminate în acest an. Măsura a mai fost aplicată şi în primul val de pandemie din primăvară când nu a existat posibilitatea de susţinere a examanelor.

În ceea ce priveşte olimpiadele, rămâne de văzut modul în care acestea ar putea fi organizate online.

De asemenea, se vor scurta orele pentru elevi astfel încât aceştia să petreacă mai puţin timp în faţa calculatoarelor. Se va renunţa la anumite capitole din diverse materii şi se discută de asemenea despre predarea multidisciplinară.

Mai exact, profesorii de limba şi literatura română dar şi cei de limba engleză ar putea preda în tandem, astfel încât elevii să stea cât mai puţin în faţa calculatoarelor, a mai spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *