Mînzînă: “Adevărul trebuie știut!”

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, spune că adevărul privind preocupările diferitelor guverne pentru sănătatea românilor trebuie să fie cuonoscut de către cetățeni.
Pentru că adevărul trebuie știut!

După 2005, Guvernul PNL a anunțat că are în plan construirea unor spitale regionale, inclusiv la Pitești.

În consecință, ca urmare a demersurilor Ministerului Sănătății, Consiliul Local al municipiului Pitești, în care PSD avea majoritatea, a aprobat un proiect de hotărâre prin care, prin 2008, punea la dispoziția Guvernului un teren în zona Căii Depozitelor pentru construirea spitalului regional promis. Au urmat mai multe adrese înaintate către Guvern, dar degeaba.

Ulterior, Guvernul PDL (partid care acum face parte din PNL) nu doar că a stopat proiectele privind spitalele regionale, dar a și închis 67 de spitale din țară, iar medicii erau sfătuiți, în batjocură, să plece din țară.

Apoi, Guvernele PSD, pe lângă faptul că au majorat veniturile personalului medical pentru a stopa migrația acestuia peste hotare, au început procedurile pentru proiectarea spitalelor regionale, dar procedurile sunt de durată. 

Pași s-au făcut, însă, dovadă că noul Guvern PNL a putut lansa recent procedurile de achiziție publică pentru un astfel de spital. 

Preocupată de sănătatea oamenilor, între timp, cu fonduri locale și guvernamentale administrația PSD din Mioveni a reușit să construiască cel mai modern spital din țară, dat în folsință anul trecut. 

Iar Consiliul Județean are în derulare proiecte de modernizare, dotare și extindere pentru Spitalele Județean și de Pediatrie. 

Pe de altă parte, însă, Guvernul Orban, a tăiat 23% din bugetul Sănătății pentru anul în curs. 

Cum politica de guvernare a PNL a fost clar exprimată de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu – “Educația și Sănătatea nu sunt priorități pentru PNL” – este de-a dreptul hilar să auzi voci din rândurile acestui partid care acuză PSD că nu ar fi făcut nimic pentru Sănătate. 

Ori, faptele vorbesc de la sine!”, spune Ion Mînzînă.

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *