Argeșeni amendați pentru că nu au purtat mască de protecție

Instituția Prefectului Argeș informează că verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Vă amintim că puteți sesiza și dumneavoastră neregulile în ceea ce privește aplicarea măsurilor de protecție sanitară la linia telefonică TELVERDE- 0800800165. În același timp, Instituția Prefectului face apel către argeșeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 575 de persoane aflate în izolare. Totodată, au fost controlate 91 de societăți comerciale, 312 persoane legitimate și 157 de autovehicule verificate, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
În urma acțiunilor de control efectuate în cursul zilei de ieri, jandarmii au aplicat 3 amenzi, în valoare de 1500 lei și 12 avertismente, persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise.
Pompierii argeșeni au verificat 72 de societăți comerciale și 880 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 51 au fost surprinse că nu respectau masurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *