Asociația Pro Infrastructură, despre licitația pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti: Există premisele ca majoritatea constructorilor serioşi să nu depună oferte, ci doar cei interesaţi să speculeze

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă că deja există o contestaţie depusă de Astaldi la licitaţia pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, invocându-se încălcări ale legistaţiei la întocmirea documentaţiei. De altfel, susţine organizaţia, documentaţia este un studiu de fezabilitate minimal din 2008, aspru criticat de Comisia Europeană. ”Există premisele ca majoritatea constructorilor serioşi să nu depună oferte, ci doar cei interesaţi să speculeze”, a transmis Asociaţia Pro Infrastrutură. ”La finalul lunii septembrie CNAIR a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Proiectarea va dura între 12 şi 18 luni, iar execuţia lucrărilor între 45şi 59 luni (finalizare în 2026/2027), valoarea estimată a contractului pentru cei 37,4 km de autostradă fiind de 5,3 miliarde lei (cea mai mare valoare licitată vreodată de CNAIR). Această licitaţie va fi una cu precalificare, în sensul că într-o primă etapă ofertanţii îşi vor depune candidaturile până în 10 noiembrie, CNAIR le va evalua în funcţie de cifra de afaceri, experienţa în proiectarea şi construirea tunelurilor sau a structurilor, după care va selecta candidaturile pentru etapa finală de depunere a ofertei tehnice şi financiare în care se va puncta preţul, perioada de garanţie suplimentară, reducerea termenelor de proiectare şi execuţie, experienţa personalului şi înlocuirea unor soluţii tehnice de terasament cu poduri”, a transmis Asociaţia Pro Infrastructură.

Asociaţia afirmă că deja există o primă contestaţie depusă de Astaldi împotriva unor prevederi din documentaţie, motivându-se presupuse încălcări ale legii.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *