Cea de-a doua rată a impozitelor locale trebuie plătită până azi

Al doilea termen de plată a impozitelor pe proprietate se împlinește azi. Concret, este vorba despre impozitul pe care trebuie să-l plătească cei care, la sfârșitul anului trecut, dețineau în proprietate un vehicul, o clădire sau un teren. În contextul epidemiei de coronavirus, Guvernul a prelungit primul termen de plată a impozitelor, din martie până la finele lui iunie, însă nu și pe cel de-al doilea.
Mai exact, așa cum stabilește Codul fiscal în vigoare, cea de-a doua tranșă a impozitelor pe proprietate se plătește până la 30 septembrie.

Impozitele locale pentru mașini, terenuri și clădiri trebuie plătite de toți cei care aveau în proprietate cel puțin un astfel de bun la sfârșitul lui 2019. Potrivit legislației, impozitele locale se pot plăti în două tranșe, termenele legale de plată fiind 31 martie și 30 septembrie. Pentru plata integrală a impozitelor până la primul termen, contribuabilii beneficiază de o reducere de 10% din acestea.

Totuși, pentru că acest an este marcat de epidemia de coronavirus, Guvernul a decis, în luna martie, să prelungească primul termen până pe 30 iunie 2020, măsura fiind cuprinsă în OUG nr. 29/2020.

Notă: Chiar dacă bunul este vândut în cursul acestui an, pentru el se datorează impozit pentru tot anul 2020. Cumpărătorul bunului va plăti impozitul începând cu anul viitor.

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *