Clădirile noi și cele deja existente vor trebui dotate cu prize pentru mașini electrice

Echiparea clădirilor cu dispozitive de reglare automată a temperaturii sau cu sisteme pentru reîncărcarea vehiculelor electrice sunt doar două dintre obligațiile pe care le vor avea investitorii, proprietarii și administratorii de imobile și care se regăsesc într-o lege ce a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

În esență, Legea nr. 101/2020, care va intra în vigoare la data de 4 iulie 2020, vizează atât investitorii, proprietarii și administratorii de imobile, cât și auditorii energetici și urmărește creșterea performanței energetice a clădirilor, precum și obținerea și centralizarea de informații privind clădirile auditate energetic.
Clădirile vor trebui dotate cu dispozitive de reglare automată a temperaturii

Obligația de a dota clădirile cu sisteme de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior îi vizează pe investitori și se va aplica, potrivit Legii nr. 101/2020, doar pentru clădirile noi, cu certificat de urbanism emis după data de 15 septembrie 2020. Obligația subzistă atât timp cât dotarea cu dispozitive de reglare automată a temperaturii este fezabilă din punct de vedere tehnic și economic.

De asemenea, dispozitivele de autoreglare a temperaturii vor permite reglarea automată și distinctă a temperaturii în fiecare încăpere sau zonă din imobil, în funcție de temperatura interioară stabilită de fiecare utilizator în parte.
Devine obligatorie montarea de puncte de reîncărcare pentru mașinile electrice

Investitorii, proprietarii și administratorii clădirilor rezidențiale și nerezidențiale sunt obligați să le doteze cu sisteme destinate reîncărcării vehiculelor electrice. Măsura vizează atât clădirile noi, cât și clădirile existente care sunt supuse unor renovări majore.

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *