De azi se fac teste la Mioveni pentru Covid-19

Începând de astăzi, laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Mioveni efectuează teste pentru depistarea infecțiilor cu SARS-COV-2. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a autorizat ieri, 22 aprilie, laboratorul de analize al Spitalului Mioveni, care cuprinde două aparate de tip Real Time PCR, de testare COVID 19. Probele vor fi analizate de personal specializat în domeniu, care a efectuat cursuri de specializare în biologie moleculară la Spitalul Victor Babeș din București.
Laboratorul de analize de la Mioveni pentru depistarea și diagnosticarea persoanelor infectate cu noul coronavirus cuprinde un sistem de testare Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System, achiziționat de Fundația Groupe Renault România, format din două hote unde se prepară mixurile pentru extracție, un aparat ExiPrep-16Dx pentru extracția ARN-ului și un analizor PCR RT. Cel de-al doilea echipament este un aparta PCR RT, care a fost donat de omul de afaceri Gheorghe Văsâi.
De asemenea, Asociatiile Donează pentru Argeș și Zimbrul Carpatin, Camera de Comerț și Industrie Argeș, precum și Cristian Gentea s-au alăturat eforturilor Fundației Groupe Renault România, achiziționând un număr suplimentar de teste.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *