Definitivat în Argeș: rezultate

  Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele înregistrate de către candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020. Acest lucru a fost posibil ca urmare a eficienței de care au dat dovadă toți cei implicați în evaluarea lucrărilor și vine în sprijinul candidaților, care au aflat mai repede, dar în interiorul calendarului aprobat, rezultatele obținute. 

       Astfel, în judeţul Argeş, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 70,87%, iar 4 candidați au obținut nota 10. La nivelul judeţului nostru, din totalul de 127 de candidaţi cu notă, au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționareaeventualelor contestații, 90 de candidați, aceştia având medii între 8 și 10. 

        7 candidaţi au obţinut note mai mici de 5. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.         

        Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

        Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line ori prin fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

        Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *