Dosar penal la Stolnici pentru vânzarea de haine contrafăcute

Polițiștii din cadrul din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, au verificat mai multe societăţi comerciale în zona de sud a judeţului, pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, verificarea legalității activităților economice, precum și pentru respectarea obligațiilor specifice agenților economici, conform măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS Cov-2.

În urma neregulilor constatate la mai multe societăţi comerciale, pe raza comunelor Stolnici, Hârsești şi Bârla, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.500 de lei, au fost confiscate suma totală de 1189 de lei, precum și 3 cutii cu măști și o cutie cu mănuși chirurgicale.

Au fost întocmite două dosare penale, dintre care unul ca urmare a identificării de bunuri susceptibile a fi contrafăcute ce purtau însemne specifice ale unor mărci înregistrate, respectiv două ca urmare a descoperirii de pachete de țigări nefiscalizate.

Astfel, în incinta unui magazin situat pe raza com. Stolnici jud Argeş, au fost identificate expuse spre vânzare peste 90 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, ce purtau însemne ale unor mărci înregistrae.

Articolele vestimentare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii 84 din 1998.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *