Evaziune fiscală de 4 milioane de euro. Percheziții în Argeș

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, miercuri, 12 percheziţii, în Bucureşti, Dâmboviţa şi Argeş, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecţie şi pază, cu un prejudiciu estimat la aproape 4 milioane de euro.

Activităţile vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unei societăţi comerciale, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată.

„Din materialul probator administrat, până în prezent, au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2019, o societate comercială, care executa activităţi de protecţie şi gardă, ar fi încheiat, cu o serie de companii şi firme, contracte având ca obiect prestarea de servicii de pază, încasând de la aceşti clienţi peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro)”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

În scopul sustragerii de la plata obligaţiilor către stat, administratorii de fapt şi de drept, respectiv directorul economic, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii şi ar fi declarat la organele fiscale achiziţii de la 83 de societăţi comerciale, care nu ar avea la bază operaţiuni reale.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentând impozit pe profit în sumă totală de peste 8.400.000 de lei şi TVA în sumă de peste 10.100.000 de lei”, arată sursa citată.

Pentru recuperarea prejudiciului, vor fi instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând persoanelor bănuite, respectiv părţii responsabile civilmente.

Pentru continuarea cercetărilor, vor fi emise cinci mandate de aducere şi vor fi conduse la sediul Poliţiei cinci persoane pentru audieri.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutul Naţional de Criminalistică şi echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *