La 16 angajatori argeșeni au fost depistate prestând muncă nedeclarată 30 de persoane

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a efectuat în luna iunie 253 controale. Astfel, au fost sancționați 55 angajatori, din care la 16 angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 30 persoane, iar 39 de angajatori au fost sancționați contravențional pentru următoarele deficiențe: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă; netransmitere contract individual de muncă în Revisal.
Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 548.200 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, service auto, spălătorii auto; alimentație publică, transport; construcţii, prelucrare lemn.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 247 controale. Au fost aplicate 23 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 94.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neautorizare meserii; lipsă echipament individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:
– comerț, alimentație publică, exploatare forestieră,service auto, spălătorii auto;
– construcţii, protecție și pază, transport, instalații electrice.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *