NICOLAE GEORGESCU, DEPUTAT PSD ARGEȘ: PROIECT DE LEGE PENTRU ACHIZIȚIONAREA DE CALCULATOARE PENTRU ELEVI

Nicolae Georgescu, deputat de Argeș al PSD, a depus în Parlament un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 269 din 16 iunie 2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare pentru elevi. Cadrul legal existent nu permite părinților cu venituri mici să beneficieze de fonduri pentru achiziția unui laptop pentru copilul/copiii lor.

În anul 2019, în România, un număr de aproape 1,7 milioane de salariaţi, adică 30% din totalul celor aproximativ 5,6 milioane de angajaţi activi (conform Inspecţiei Muncii) câştigau salariul minim pe economie de 1.263 de lei net (2.080 de lei brut), de 1.413 lei net (2.350 de lei brut) pentru angajaţii cu studii superioare încadraţi pe poziţii cu studii superioare şi 1.774 de lei net pe lună (3.000 de lei brut) pentru angajaţii din domeniul construcţiilor.
Cât timp este menținut ridicolul plafon de 150 lei, nicio familie din cele enumerate mai sus nu poate beneficia de cei 200 de euro (puțini și aceștia) din cauza unor prevederi lipsite de logică.

„Eu am propus să poată beneficia #elevii care provin din #familii cu venituri brute lunare de maximum #950 lei pe membru de familie, jumătate din venitul mediu lunar al unui român în trimestrul III 2019, conform datelor INS, iar #ajutorul #financiar să crească la echivalentul în lei a #300 euro pentru achiziționarea unui calculator personal nou.

Dacă vrem să-i ajutăm cu adevărat pe elevii din prezent și pe cei care vor deveni elevi în anii următori, dar care nu dispun de bani pentru a-și achiziționa un laptop sau o tabletă, trebuie să adoptăm acest proiect și să-l finanțăm în fiecare an.

Astfel, vor fi nevoiți să-l implementeze și cei de la guvernare. Despre cum digitalizează #PNL școlile din #România… am văzut! În loc să implementeze proiectul „România modernă, România digitală”, anunţat de fostul ministru al Educaţiei, care a fost introdus în Bugetul ministerului pentru anul 2019, unde au fost prevăzuți bani pentru cofinanțarea lui și să schimbăm sistemul de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete, l-au ignorat pentru că era inițiat de #PSD. Era vorba de 1.600.000.000 lei, fonduri externe nerambursabile, din care 400.000 lei reprezentau bani de la bugetul de stat.

Acum vor să cumpere tablete de la firmele lor de casă. Deşi aveau posibilitatea să atragă fonduri europene pentru digitalizarea școlilor (o tabletă conectată la internet pentru fiecare elev din bani europeni) și să lanseze programul în urma cu şase luni, liberalii au ales să facă #NIMIC și să rămână #Guvernul #ZERO!”, afirmă Georgescu.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *