Poliția Argeș: rute ocolitoare pentru Bălilești și Dârmănești, localități aflate în carantină

Având în vedere Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș cu nr. 27 din 31.07.2020, privind instituirea măsurii de carantinare a comunelor Bălilești și Dârmănești, Poliția aduce la cunoștină rutele ocolitoare care pot fi utilizate de către persoanele care circulă pe un traseu ce ar implica, în mod obișnuit, tranzitarea localităților în cauză:

DÂRMĂNEȘTI:

 • localitatea este amplasată limitrof unei porțiuni din DN 73, cale majoră de circulație ce tranzitează zona pe relația dintre Pitești și Câmpulung;
 • localitatea este străbătută de DJ 731 (satele Piscani, Negreni și Dârmănești, de unde se realizează acesul pe drum comunal și către satul Valea Rizii), respectiv de DJ 731D (satul Valea Nandrii), pe relația din DN 73 către localitățile Coșești, Pietroșani și Domnești.
  Pentru variante ocolitoare din drumurile ce constituie cale majoră de circulaţie, recomandăm următoarele rute:
 1. Dinspre Piteşti către Domnești, Pietroșani și Coșești:
  1.a. Din Piteşti DN7C spre Curtea de Argeş, apoi DN 73C spre Domneşti (de unde se poate ajunge spre Pietroşani, urmat de Coşeşti).
  1.b.Din localitatea Budeasa, la intersecţie DN 73 cu DJ 703K (sat Argeşelu), apoi DJ 703I Mălureni, urmat de Domneşti (de unde se poate ajunge spre Pietroşani, urmat de Coşeşti).
 2. Dinspre Câmpulung către Domnești, Pietroșani și Coșești:
  DN 73C, spre Godeni, urmat de Berevoieşti, până la intersecţia cu DJ 732 spre Domneşti.

BĂLILEȘTI:

 • localitatea este amplasată pe relația dintre DN 73 și DN 73C, pe aceeaşi relaţie fiind amplasate şi localităţile Aninoasa şi Vlădești;
 • localitatea este străbătută de DJ 732A (satele Băjești, Bălilești), de DJ 732 (satele Bălilești, Golești și Poienița, dinspre localitatea Stâlpeni), respectiv DC 7 (satele Priboaia, Ulița și Valea Mare Bratia).
  Pentru rute alternative din drumurile ce constituie cale majoră de circulație, recomandăm:
 1. Dinspre Pitești, spre localitățile Aninoasa și Vlădești, accesul dinspre DN 73C Câmpulung, spre Godeni, urmat de Berevoieşti, până la intersecţia cu DJ 732A spre Vlădești (urmat de Aninoasa).
 2. Dinspre Câmpulung, accesul dinspre DN 73C către Godeni, urmat de Berevoieşti, până la intersecţia cu DJ 732A spre Vlădești (urmat de Aninoasa).

La intrările și ieșirile din localități au fost, deja, instuite filtre, echipele mixte fiind formate din polițiști și jandarmi, care verifică îndeplinirea condițiilor legale pentru intrarea și, respectiv ieșirea din localitățile care fac obiectul măsurii de carantinare zonală.
În interiorul localităților vor acționa atât echipaje de poliție, cât și echipaje de jandarmi, care vor asigura ordinea și liniștea publică, precum și respectarea recomandărilor medicale în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

În localitățile canatinate este strict interzisă intrarea sau ieșirea prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice.

În localitățile supuse măsurii de carantinare zonală sunt permise intrarea și ieșirea pentru următoarele motive:

 • Transportul de marfă, indiferent de natura acesteia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației;
 • Persoanelor care nu locuiesc în zonele carantinate, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, justiție, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor, persoanelor care susțin examenul de admitere la facultate;
 • Persoanele care locuiesc în zonele carantinate și desfășoară activități profesionale în afara zonelor carantinate cu prezentarea unei adeverințe de la angajator, legitimație de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională;
 • Persoanele care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;
 • Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu disabilităţi, decesul unui membru de familie;
 • Deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
 • Urgenţe medicale.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *