Rezultatele examenului de Bacalaureat se vor publica azi

Rezultatele examenului de bacalaureat se vor publica azi, până în ora 12:00, contestaţiile putând fi depuse până mâine la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 5 iulie.

Potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei, azi, până la ora 12.00, vor fi publicate rezultatele obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, anonimizarea fiind o premieră a acestui examen, alături de măsurile speciale determinate de pandemia de coronavirus.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

– recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

– susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea

– obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic azi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, şi în mâine, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidaţi, dintre care aproximativ 123.800 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 31.800 candidaţi din promoţiile anterioare.

Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *