Sporuri salariale. Propunerea legislativă a trecut de Parlament

La mai bine de doi ani de când a fost înscris pe agenda de lucru a Parlamentului, după ce a trecut prin toate comisiile de specialitate, a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, în timp ce Guvernul s-a pronunțat împotriva adoptării acestei inițiative legislative, proiectul de act normativ prin care ar urma să se acorde sporuri pentru anumite categorii de angajați a trecut de votul decisiv al Camerei Deputaților.

Este vorba despre angajații care, în virtutea funcției deținute, au acces la informații clasificate din clasa secret de stat. O categorie în care au fost incluși militarii, polițiștii, personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. În aceste caz, sporurile ar putea ajunge până la 25%. 

Valoarea acestui adaos la salariu va fi stabilit, conform aceleiași propuneri legislative, în funcție de locul de muncă, de certificatul de securitate deținut de respectivele persoane, dar și de nivelul de secretizare al informațiilor la care au acces. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat de Președinte și să fie publicat în Monitorul Oficial. 

Pe de altă parte, un alt proiect de lege, care a primit aviz favorabil din partea Senatului, propune ca și lucrătorii ANSVSA să beneficieze de sporuri la salariu. Soarta acestui document se află la mâna deputaților. 

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *