Amenzi mult mai mari pentru munca suplimentară excesivă și alte fapte ale angajatorilor

Legea care prevede că munca suplimentară excesivă a salariaților, printre alte fapte, va aduce amenzi mai drastice angajatorilor a intrat ieri în vigoare. Actul normativ a trecut de două ori prin Parlament, înainte să fie oficializat, după ce șeful statului a cerut reexaminarea sa.

SancțiuniAstfel, angajatorii vor putea fi sancționați, pentru „nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată ca prestând muncă suplimentară”, prevede noua lege.
Mai precis, în prezent, un angajator care încalcă prevederile referitoare la munca suplimentară riscă o amendă unică între 1.500 și 3.000 de lei, indiferent pentru câți salariați s-a încălcat legea. Noul act normativ oficializat aseară prevede că amenda se va aplica pentru fiecare persoană pentru care s-a încălcat legea, începând de duminică. Așadar, vorbim de o sancționare mult mai dură.

Inițiatorii actului spuneau că în țara noastră sunt dese cazurile în care salariații trebuie să presteze muncă suplimentară peste limitele legale. Iar în unele cazuri este vorba chiar de companii mari, cu foarte mulți salariați, astfel că amenda actuală de maximum 3.000 de lei nu prea descuraja angajatorii.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *