Cei ce au cumpărat pachete turistice, dar nu se pot bucura de ele din cauza situației actuale, și-ar putea recupera banii în 2022

Pachetele turistice ce nu pot fi folosite din cauza restricțiilor apărute în contextul epidemiei de coronavirus vor putea fi transformate, la fel cum se întâmplă în cazul biletelor la spectacole, în vouchere ce vor putea fi folosite până la sfârșitul anului viitor.
Astfel, deoarece turismul este unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse din cauza epidemiei de cornavirus, în Parlament este în dezbatere un proiect de lege care stabilește, pe lângă acordarea de facilități pentru cei ce activează în acest domeniu, și ce se întâmplă cu pachetele de călătorie cumpărate anterior sau pe perioada stării de urgență și stării de alertă.
Mai exact, în aceste cazuri, suma plătită pe pachetele turistice nefolosite se poate transforma în voucher valoric pe care, potrivit proiectului, “turistul îl va folosi pentru aceleași servicii contractate inițial până la data de 31 decembrie 2021 sau servicii turistice echivalente, inclusiv prin schimbarea destinației inițiale, cu acordul scris al clientului”.

Apoi, de la începutul lui 2022, voucherele nefolosite vor fi compensate de către agenția turistică ce a vândut pachetul, prin returnarea sumelor plătite de client. Asta înseamnă că cei ce nu pot beneficia de pachetele turistice și-ar putea recupera banii după începutul lui 2022, dacă nu acceptă transformarea sumelor plătite în voucher sau nu le folosesc până atunci.

Etichete: ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *