Comisia Europeană spune “Stop” modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL!

Încercările #PNL de a schimba legile electorale cu puțin timp înainte de desfășurarea alegerilor trebuie să înceteze! Nu se pot face #alegeri atunci când un partid sau altul consideră că stau mai bine în preferințele electoratului!

Astfel, liderul #PSD, Marcel Ciolacu, anunță că a primit răspuns de la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la scrisoarea trimisă de PSD privind modificările la legislaţia electorală făcute de PNL.  Conform acestuia, Comisia Europeană spune “Stop” modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL!

„Pentru apărarea democraţiilor noastre este esenţial ca alegerile să fie protejate în toate statele membre. (…) Comisia de la Veneţia recomandă ca elementele fundamentale ale legilor electorale, în particular procedura sistemului electoral, componenţa comisiilor electorale şi delimitarea circumscripţiilor electorale, să nu fie modificate cu mai puţin de un an înainte de alegeri sau ar trebui să fie prevăzute în Constituţie sau într-un act normativ de nivel superior.”, arată Comisia de la Veneția.

Unde sunt acum “apărătorii” statului de drept? Aaa, uitasem, ei “apără” statul de drept doar când e PSD la guvernare! În rest, să înțelegem că orice abuz este permis acum?

Etichete: , ,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *